Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree

4
1u10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de 2 el olie in een pan met dikke bodem en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de cranberry’s, gember, basterdsuiker, port, mosterdzaad en balsamicoazijn toe en laat nog 25 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
  • 2 Bestrijk ondertussen de bavette met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter tot deze zeer heet is en bak het vlees ca. 10 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur terug naar middelhoog en bak het vlees tot het een kerntemperatuur van 56 ºC heeft. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Dit duurt ca. 15 min. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
  • 3 Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan of magnetron. Voeg de melk en boter toe aan de afgegoten aardappelen en stamp met een pureestamper tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kaas in stukjes en snijd het vlees op de draad in plakken van ½ cm. Verdeel de kaas over de puree en serveer met de cranberry-uienchutney en het vlees.

Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Bavette con fave e prosciutto (Pasta met tuinbonen en ham)
30 min-
Bekijk recept
Bavette met smokey red chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept