Fazant in cider met salie, bacon en appel

  • Momenteel 0 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Er is nog niet gestemd

fazant cider salie bacon appel
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30. min
  • Menugang: Hoofdgerecht
  • Bron: Albert Heijn
Print

Ingredienten

Bereiding

  1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.
  4. Serveer de fazant met de appel-ciderjus.

Dit vind je misschien ook lekker