Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de tijm en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.

Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastinaakpuree met tijm
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zachte pastinaakpuree
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus
45 min Voorgerecht
Bekijk recept