Appel-boterkoek

10
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  • 2 Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • 3 Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ⅔ van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  • 4 Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

Appel-boterkoek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boterkoek
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept