Zoek
Havermoutreepjes
4
30 min
PLUS
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g havermout
100 g noten (walnoot, amandel of hazelnoot)
50 g pure chocolade
100 g rozijnen
75 g honing
50 g biologische roomboter
1 el water
Keukenbenodigdheden: bakpapier
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Maal drie kwart van de havermout fijn in een blender. Hak de noten, chocola en rozijnen in stukjes.
3
Doe het havermoutmeel met de rest van de havermout, de honing, nootjes, chocola en rozijnen in een kom.
4
Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze ook in de kom.
5
Voeg 1 eetlepel water toe, meng alles en kneed tot een samenhangende deegbal.
6
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het plat (ongeveer 1 cm dik).
7
Bak de koek 20 minuten in de oven.
8
Haal de koek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
9
Snijd de koek in repen. Laat de repen verder afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
Havermoutreepjes is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker