1 Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit 2 teentjes knoflook 1 minuut. Schep de erwten erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
2 Schenk de wijn erbij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
3 Meng intussen de roomkaas met de peterselie, de bieslook, het laatste teentje knoflook en peper naar smaak.
4 Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de zalmsnippers en helft van de kruidenroomkaas toe. Breng de soep op smaak met peper en weinig zout.
5 Schep de soep in 4 kommen. Besmeer het ciabattabrood met de rest van de kruidenroomkaas en serveer bij de soep.
6 Vervang de zalmreepjes door uitgebakken en verkruimelde -plakjes ontbijtspek.
Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers is een recept van PLUS