Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers

4
30 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit 2 teentjes knoflook 1 minuut. Schep de erwten erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
  • 2 Schenk de wijn erbij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  • 3 Meng intussen de roomkaas met de peterselie, de bieslook, het laatste teentje knoflook en peper naar smaak.
  • 4 Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de zalmsnippers en helft van de kruidenroomkaas toe. Breng de soep op smaak met peper en weinig zout.
  • 5 Schep de soep in 4 kommen. Besmeer het ciabattabrood met de rest van de kruidenroomkaas en serveer bij de soep.
  • 6 Vervang de zalmreepjes door ­uitgebakken en verkruimelde -plakjes ontbijtspek.

Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige zuurkool met zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-doperwtensoep
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Doperwtensoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frispittige doperwtensoep met soepstengels
20 min
Bekijk recept
Doperwtensoep met munt-crème fraîche
30 min-
Bekijk recept