Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de venkel. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stelen van de venkel, bewaar het groen en snijd de knollen in vieren. Kook ze 5 minuten in water met zout. Giet de venkel af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Leg de venkelparten naast elkaar in de ovenschaal en verdeel er de tomatenblokjes met wat zout over. Hak het venkelgroen en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat. Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Haal de filets door de bloem en bak ze 2-3 minuten per kant in de olijfolie. Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe. Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.

Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visspies met laurier en citroen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Viskoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde Courgettes, Prei En Vis
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fritto Misto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept