Spaanse kipburger op knoflookpuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de knoflookpuree. Kook de aardappels met zout in circa 15 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels fijn, voeg een beetje kookvocht toe en klop olie, knoflook, zout en paprikapoeder erdoor. Houd de puree warm. Meng kip, spekjes, knoflook, olijven, rode peper, ui, zout, peper en maïzena of bloem door elkaar. Vorm er 4 burgers van.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de kipburgers goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Serveer ze op een bedje knoflookpuree en een pluk sla. Garneer de kipburgers met een kers­tomaatje.

Spaanse kipburger op knoflookpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept