1 Keukenspullen die je nodig hebt:snijmes, grote en kleine kom, lepel, bord, garde, snijplank, blikopener, vergiet of zeef, koekenpan, schaal
2 Was je handen. - Snijd aan de onderkant van de tomaten met je mes voorzichtig een kruis.- Vul de grote kom met heet water en leg de tomaten er 5 tellen in. Haal ze er met een lepel uit en zet ze op een bord. Trek het velletje vanaf de onderkant van de tomaten. Snijd de tomaten daarna in blokjes.- Meng in de kleine kom met de garde tomatenketchup met de olijfolie, honing en zout en peper tot een saus en zet deze apart.- Maak de blikken bonen open. Giet ze in het vergiet of de zeef. Spoel er heet water over en laat ze goed uitlekken.- Snijd de appels in vieren. Snijd de klokhuizen uit de partjes en verdeel de appels in kleine stukjes. - Was de komkommer. Snijd de komkommer met schil in plakjes.- Verwarm de koekenpan met de spekblokjes erin. Bak de spekjes 5 minuten tot ze een beetje knapperig zijn.- Snijd de krop sla doormidden. Leg de platte kant op de snijplank en snijd smalle reepjes van de sla. Leg de slareepjes op een schaal.- Schep de tomatenblokjes met de tomatenketchupsaus, de bonen en appelstukjes door elkaar. Leg dit mengsel op de sla. - Strooi de spekblokjes en komkommerplakjes erover.
3 In plaats van komkommerplakjes zijn tortillachips ook heel lekker.
Komkommersalade met spek en bonen is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)