- Snijd aan de onderkant van de tomaten met je mes voorzichtig een kruis.- Vul de grote kom met heet water en leg de tomaten er 5 tellen in. Haal ze er met een lepel uit en zet ze op een bord. Trek het velletje vanaf de onderkant van de tomaten. Snijd de tomaten daarna in blokjes.- Meng in de kleine kom met de garde tomatenketchup met de olijfolie, honing en zout en peper tot een saus en zet deze apart.- Maak de blikken bonen open. Giet ze in het vergiet of de zeef. Spoel er heet water over en laat ze goed uitlekken.- Snijd de appels in vieren. Snijd de klokhuizen uit de partjes en verdeel de appels in kleine stukjes.
- Was de komkommer. Snijd de komkommer met schil in plakjes.- Verwarm de koekenpan met de spekblokjes erin. Bak de spekjes 5 minuten tot ze een beetje knapperig zijn.- Snijd de krop sla doormidden. Leg de platte kant op de snijplank en snijd smalle reepjes van de sla. Leg de slareepjes op een schaal.- Schep de tomatenblokjes met de tomatenketchupsaus, de bonen en appelstukjes door elkaar. Leg dit mengsel op de sla.
- Strooi de spekblokjes en komkommerplakjes erover. "},{"@type":"HowToStep","text":"3. In plaats van komkommerplakjes zijn tortillachips ook heel lekker."}],"recipeYield":"12 "}