1 Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, in 4-6 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Giet de groenten af en spoel er koud water over. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge hete koekenpan.
2 Giet kokend water over de mie of de mihoen (zie aanwijzing op de verpakking) en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper en gember. Schep de shiitakes, asperges en peultjes erdoor en roerbak 2-3 minuten. Schep de mie, bosui en sojasaus erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en koriander.
3 - Vervang de sesamzaadjes eens door gehakte ongezouten pinda’s.- Neem in plaats van peultjes kleine roosjes broccoli of sperziebonen.- In plaats van groene asperges kunt u ook 200 gram in ringetjes gesneden prei toevoegen.
Geroerbakte mie met groene asperges, peultjes en shiitakes is een recept van PLUS