1 Leg de spiesen als ze van hout zijn even in warm water om verbranden te voorkomen. Meng het gehakt met ei, paneermeel, knoflook, tabasco, komijn en worcestershiresaus. Vorm er rolletjes van circa 12 cm van. Steek de spiesen er in de lengte door. (Rol eventueel kleine gehaktballetjes die, platgedrukt, aan de spiesen worden geregen).
2 Bestrijk het gehakt rondom met de olie. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster de spiesjes 10-12 minuten tot het gehakt gaar is. Keer ze af en toe om. Prik eventueel als garnering aan beide kanten van de spies de laatste 3 minuten een kerstomaat.
3 - Cevapçiçi: Vervang het rundergehakt eventueel door lamsgehakt. Meng door het gehakt 1 teentje knoflook, 1 eiwit, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, een mespunt kaneelpoeder en zout.- Provençaalse spies: Meng door het gehakt 2 sneetjes brood in melk geweekt, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogd, 1/2 eetlepel versgehakte rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogd, 12 gehakte groene olijven, zout en peper en 2 eetlepels tomatenpuree.