Cantonese kip met geroosterde amandelen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer de kipblokjes 30 minuten in een mengsel van maïzena, water, eiwit en 1 eetlepel sojasaus. Verhit de olie in een wok en frituur hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • 2 Bak de kipblokjes in de olie tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de bosui, gemberwortel en paprika­repen 3 minuten. Meng azijn met zout, suiker, sambal oelek, sherry en 2 eetlepels sojasaus. Voeg de kipblokjes en dit sausje bij de groen­ten en bak al omscheppend 2 minuten. Serveer het gerecht bestrooid met de amandelen.

Cantonese kip met geroosterde amandelen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Cantonese Gestoofde Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
SenM Thong (Cantonese Vissoep)
30-60 min -
Bekijk recept
Tarwe Op Cantonese Wijze
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cantonese.gegrilde Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept