Charlotte van aardbeienmousse

6
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gelatine weken in koud water. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 g basterdsuiker. Knijp de gelatine uit en verwarm met het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door elkaar. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm. Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.

Charlotte van aardbeienmousse is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rainbowtaart
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladegebakjes Met Aardbeienmousse
20-30 min -
Bekijk recept
Bladerdeegbakje Met Aardbeienmousse
20-30 min -
Bekijk recept
Aardbeienmousse
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept