Zalmmousse

8
180 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken. Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm. Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en peperbessen erdoor. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel. Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.
  • 2 Vervang de peperbessen door wat gemalen vierseizoenenpeper.

Zalmmousse is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept