Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit voor de chutney de olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten. Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam. Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant. Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.
  • 3 Vervang de suiker in de chutney door 3 eetlepels honing en neem in plaats van verse cranberry’s 1 potje cranberrycompote.

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrychutney met uitjes en sinaasappel
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Cranberrychutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept