Toscaanse broodtaart

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikareepjes, roerbakgroenten, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en peper 3-4 minuten. Stoof met het deksel op de pan nog circa 5 minuten. Snijd de sneetjes brood diagonaal door en bestrijk ze aan één kant met pastasaus. Leg de sneetjes dakpansgewijs met de saus naar beneden in een cirkel in de taartvorm. Bestrooi met 1/4 van de kaas en verdeel de groenten erover. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en bestrooi met de helft van de overige kaas. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven. Halveer de tomaten en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper, de rest van de Italiaanse kruiden en de rest van de geraspte kaas. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet de tomaten circa 20 minuten bij de taart in de oven. Snijd de taart in punten en serveer met de gepofte tomaten.

Toscaanse broodtaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Broodtaart met rookworst en bosuienringetjes
28 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse broodtaart
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige Broodtaart Met Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos Broodtaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept