Kalkoenrollade met Hollandse garnalen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sla de schnitzels tussen een paar vellen vershoudfolie plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een koekenpan). Snijd de randen van de schnitzels bij tot je een rechthoekig lapje overhoudt. Bestrooi met wat zout en peper. Maal de restjes vlees in een keukenmachine met de helft van het ei en wat zout en peper tot een smeuïg gehakt. Meng met de garnalen en verdeel over de 4 schnitzels. Rol ze strak op en zet de rolletjes vast met een stuk keukengaren of een paar cocktailprikkers. Verhit de helft van de boter en bak hierin de rolletjes op een lage stand in circa 10 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en voeg de sjalot toe aan het bakvet. Roer de aanbaksels los en fruit de sjalot een paar minuten. Blus af met de wijn en breng op een hoge stand aan de kook. Voeg de room toe en laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg de peperkorrels toe en leg de vleesrolletjes in de saus. Warm nog een paar minuten mee op lage stand. Neem de rolletjes uit de saus en snijd ze in dikke plakken. Monteer de saus vlak voor het serveren met de rest van de (koude) boter en serveer bij de rollade. Lekker met geroerbakte spinazie.

Kalkoenrollade met Hollandse garnalen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met olijven
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met spekboontjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept