Kaneelvlinders

1
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de suiker met de kaneel. Leg de deegplakjes op elkaar op een met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot een lap van 20 bij 20 centimeter. Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Rol het deeg vanaf 2 zijkanten PLANK, WWW.NIJHOFBAARN.NL Chocolate chip cookies [ Voor 24 stuks ca. 40 minuten 300 g zelfrijzend bakmeel 150 g witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 200 g koude boter, in kleine stukjes 100 g pure chocolade, grof gehakt 100 g pecannoten, grof gehakt 2 eetl. suiker bakplaat met bakpapier Bereiden Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe. Meng de boter en 1-2 eetlepels koud water erdoor en kneed tot een soepel deeg. Kneed de chocolade en noten kort door het deeg en laat afgedekt circa 15 minuten rusten in de koelkast. Vorm van het deeg een rol van circa 24 cm en snijd deze in plakjes van 1 cm dik. Rol er bolletjes van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk ze iets platter. Bestrooi met de suiker en bak de koekjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. voedingswaarde per stuk 185 kcal, vet 11 g (waarvan verzadigd 6 g), koolhydraten 19 g, eiwit 2 g Tip Vervang de noten door 100 gram in stukjes gesneden, gedroogde abrikozen. naar het midden toe op, zodat er 2 deegrollen naast elkaar liggen. Snijd het opgerolde deeg in circa 20 plakjes van 1 cm dik. Leg deze kaneelvlinders op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 2 Maak ook eens amandelvlinders: bestrijk het deeg met honing en bestrooi met geschaafde amandelen en suiker.

Kaneelvlinders is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker