Pavlova met citroensorbet

4
105 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het citroensap en voeg de suiker geleidelijk toe tot het eiwit schuimig is en stevige pieken vormt. Zeef de maizena en zout erboven en klop dit erdoor. Maak 8 kleine bergjes op de bakplaat en laat ze circa 1,5 uur drogen in de oven. Laat de merengues afkoelen in de oven met de deur open. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
  • 2 Verdeel de merengues over borden en schep er een bol sorbetijs op. Bedruppel eventueel met wodka en schep er een toef slagroom op. Leg er eventueel mooie stukjes fruit naast.

Pavlova met citroensorbet is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet
15 min
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept