Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

4
165 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier. Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen. Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
  • 2 Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken. Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast. Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.

Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept