Gevulde artisjokken uit de oven

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steel van de artisjokken. Knip de bovenste 2 cm van elk blaadje recht af met een schaar. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en wrijf met de snijvlakken de artisjokken in om verkleuring te voorkomen.Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rooster het brood licht. Rasp de kaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • 2 Maal het citroenrasp, brood, de kaas, tijm, knoflook, boter en olie fijn in de keukenmachine. Of pureer in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  • 3 Duw het mengsel met je vingers tussen de blaadjes van de artisjokken. Pers de citroenhelften uit. Zet de artisjokken in de ovenschaal en vul de schaal met het citroensap en de witte wijn.
  • 4 Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 70 min. in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door aan een blaadje te trekken; het blaadje moet gemakkelijk loslaten. Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog 10 min. terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is. Laat de artisjokken wat afkoelen tot je ze kunt vastpakken en serveer. Pluk een voor een de blaadjes van de artisjok en trek het vruchtvlees er met je tanden af.

Gevulde artisjokken uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept