Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met het water, een klontje boter, foelie en een snufje zout aan de kook. Schil de asperges, snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af en kook de asperges circa 3 minuten in het water. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht nagaren. Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in acht minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water maar laat ze niet afkoelen. Pel de eieren en prak ze fijn. Pluk en hak de peterselie en meng de peterselie door de geprakte eieren. Verwarm de plakken ham circa 10 minuten in het warme aspergevocht. Smelt de rest van de boter in een kleine pan en schenk, als de boter gesmolten is, de boter van de witte laag onder in de pan. Je houd dan geklaarde goudgele boter over. Haal de asperges uit het vocht, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze direct over de borden. Verdeel het ei over de uiteindes van de asperges. Leg de ham in het midden van de asperges en schep de geklaarde boter over de kopjes van de asperges.

Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept