Ziltige zeesalade met amandelmayonaise

4
30 min-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.Rooster de amandelen in de oven in circa 6 minuten goudbruin.Breng een pan met water aan de kook en kook het ei 4 minuten. Spoel direct koud en pel het ei. Pureer het ei samen met de amandelen en het water glad met de staafmixer en voeg de azijn toe. Schenk langzaam de olie erbij en blijf mixen tot er een mooie mayonaise ontstaat. Bewaar de mayonaise in de koelkast.Week de wakame circa 20 minuten in ruim lauwwarm water (de wakame moet zacht worden)Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in schuine, lange stukjes van circa 4 centimeter dik. Blancheer de asperges circa 1 minuut in kokend water en spoel ze direct koud.Snijd partjes de van de sinaasappels uit vang het sap direct op in een grote kom.Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in zo dun mogelijke in halve ringetjes.Verwijder de onderkantjes van de zeekraal (deze kunnen houterig zijn).Schil de rettich en schaaf de rettich op de mandoline.Meng alle ingrediënten van de salade in de kom met het sinaasappelsap en breng op smaak met een scheutje olijfolie.Schep de salade op bord. Schep er wat extra mayonaise omheen. Bestrooi als laatste met sesamzaadjes.Dit recept komt uit de aflevering over Aruba van het programma The Taste of Life Travel.

Ziltige zeesalade met amandelmayonaise is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ziltige zeesalade met amandelmayonaise
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Ziltige zeesalade met amandelmayonaise
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept