Koude bramensoep

4
2 uur-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de bramen met het rode druivensap, tijm, honing (naar smaak) en de steranijs aan de kook. Laat 5-8 minuten zachtjes koken tot de bramen stuk zijn. Verwijder de steranijs en tijm. Pureer de bramen fijn in de blender of met de staafmixer en schenk door een fijnmazige bolzeef. Roer er cassislikeur door. Bewaar de bramensoep in de koelkast zodat ze goed koud is bij het serveren.
  • 2 Verwarm in een brede pan het sinaasappelsap tot ongeveer 80 °C.
  • 3 Hak de chocolade fijn. Voeg de chocolade toe aan het sinaasappelsap en blijf continue op zeer laag vuur roeren tot de chocolade is opgelost. (Niet laten koken). Schenk in een kom en laat de chocolade minstens 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de chocolade met de handmixer luchtig. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de crème. (Mocht de chocoladecrème onverhoopt toch te stevig zijn, zet de schaal dan 30-45 seconden boven een pan met heet water en roer het iets zachter).
  • 4 Verwarm de olie in de frituur voor op 180 °C.
  • 5 Roer met een garde het ijskoude water door de tempurabloem tot een dik vloeibaar, maar klonterig beslag.
  • 6 Was en droog de aardbeien voorzichtig. Haal de kroontjes van de aardbeien. Prik een aardbei aan een lange satéprikker of barbecuepen, wentel door het beslag en frituur met kleine porties tegelijk tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Schenk de bramensoep in diepe borden. Leg er 3 stuks aardbeientempura in en bestuif ze licht met poedersuiker. Leg er bramen en frambozen bij en eventueel eetbare bloemen die in kleine stukjes zijn gescheurd. Spuit, net iets boven de bramensoep, kleine toefjes witte chocoladecrème langs de rand van het bord.

Koude bramensoep is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rijke bramensoep met vers fruit
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bramensoep
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bramensoep
Bekijk recept
Bramensoep
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Dubbele pompoenkoekjes
15 min Gebak
Bekijk recept