Tagliata di carne di renna (geroosterd rendiervlees en gnocci di patate)

4
2 uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een barbecue of grillplaat/pan. Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het om en om medium gaar. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte van het vlees. Laat het vlees onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Maak de rucola aan met olijfolie, zout en peper.
  • 2 Snijd het vlees in plakjes. Serveer met de salade. Besprenkel het gerecht met balsamicosi-roop, olijfolie en bestrooi met flinters kaas.
  • 3 Schil en kook de aardappels in 20 minuten schoon. (Of kook ze in de schil en pel na het koken de schil eraf) Stamp de warme gekookte aardappels fijn met een pureestamper. Laat de puree iets afkoelen.
  • 4 Zeef de bloem op een schoon werkblad en meng de gestampte aardappels erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kneed tot je een glad, elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot rolletjes van 2 cm dik. Snijd deze rolletjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Maak met een vork ribbels op de gnocchi (in de inkepingen kan de saus beter "hechten"). Laat de gnocchi op een schone doek een half uurtje rusten.
  • 5 Verwarm op laag vuur de boter met de olie en wijn. Scheur de salieblaadjes en voeg ze met wat zout en peper toe. Laat het botermengsel even trekken.
  • 6 Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi tot ze boven ko-men drijven. Laat ze uitlekken en leg ze vervolgens in de saus.
  • 7 Schep de gnocchi met saus op borden of een schaal. Sprenkel er nog wat olijfolie over en rasp er Parmezaanse kaas over.

Tagliata di carne di renna (geroosterd rendiervlees en gnocci di patate) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Biefstuk tagliata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept