Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette

4
2 uur-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 2 Was en snijd de gemengde groenten (behalve de maïs) in kleine blokjes. Blancheer of fruit de groenten tot ze net gaar zijn. Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg in één keer de bloem toe en laat deze al roerend met een houten lepel op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend met een garde de koude bouillon toe aan de warme roux. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed. Voeg de groenten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de eidooiers erdoor. Schenk het in een wijde schaal, zodat het makkelijk en snel kan afkoelen. Laat de vulling helemaal afkoelen. Zet afgedekt weg in de koelkast.
  • 3 Maak een lekkere dip van de yoghurtmayonaise met kerriepoeder, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje citroensap toe.
  • 4 Zet 3 diepe borden klaar. Eentje met bloem, eentje met eiwit en eentje met paneermeel. Vorm kroketjes van het groentemengsel. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Zorg dat de kroketten helemaal ‘dicht gepaneerd’ zijn, zodat ze niet openbarsten tijdens het frituren. Zet ze nog even in de koelkast.
  • 5 Verhit in een frituurpan de olie tot 180°C. Frituur de kroketten in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze direct met de dip.
  • 6
  • 7 Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe het gehakt met de helft van de uien en knoflook in een kom. Voeg zout, peper, koriander, komijn, de eieren en 2-3 eetlepels paneermeel toe. Kneed tot een smeuïg, maar samenhangend mengsel (voeg evt. wat extra paneermeel toe) en vorm hiervan gehaktballetjes.
  • 8 Verhit een scheut olie in een koekenpan of braadpan en bak de ballen. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Was de tomaten en venkel en snijd ze in stukjes. Voeg de achtergehouden ui en knoflook toe aan de pan. Bak 2-3 minuten. Voeg de peper, tomaten en venkel toe en bak tot de groenten wat zachter zijn. Blus af met witte wijn en laat het gerecht nog eventjes zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Snijd de bieslook en strooi over het gerecht. 1
  • 0 Dep de gamba’s droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Was en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes. Verhit een royale scheut olie in een wok of koekenpan en bak de gamba’s. Voeg de ui, knoflook, peper en tomaten toe. Bak het gerecht een paar minuutjes tot de groenten wat zachter zijn en de gamba’s gaar. Bestrooi met peterselie en geef er partjes citroen bij. 1
  • 1 Verwarm de oven voor op 240°C. Halveer 1 knoflookteen. Pel en pers de andere knoflookteen uit boven een kom. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Voeg de tomaten, basilicum en ui bij de knoflook in de kom. Breng op smaak met witte balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper. Snijd het brood in schuine plakken en rooster ze in de oven goudbruin en krokant. Wrijf de broodjes in met de gehalveerde knoflookteen. Schep de salade erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over en serveer. 1
  • 2 Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de courgette. Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar en meng in een kom met de courgettelinten. Haal de pitten uit de granaatappel. Meng de granaatappelpitten en rucola met de courgette. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.

Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappel-groentekroketjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept