Aspergebouillon met saffraanroom

4
45 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges met een dunschiller twee keer rond zonder de kop te beschadigen. Begin iets onder de kop en schil richting uiteinde. Snijd circa 4 cm van houtige onderkant af. Gooi de schillen weg. Bewaar de asperges, bedekt met een vochtige doek in de koelkast, voor het hoofdgerecht. De onderstukken worden gebruikt voor de bouillon. Breng de koude bouillon met de aspergestukken langzaam aan de kook en laat ze 10 minuten hun smaak afgeven. Schenk de bouillon door een bolzeef met daarin een (passeer)doek in een schone pan.
  • 2 Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Breng in een brede het water met een beetje zout aan de kook. Voeg de doperwten en knoflook toe. Rasp en pers de limoen uit boven de pan en verwarm 1,5 minuut. Giet op een zeef, spoel kort af met koud water en laat goed uitlekken.
  • 4 Pluk de peterselie
  • 5 Pureer de doperwten fijn in de keukenmachine met de peterselie en olijfolie. Pluk en hak de dille fijne. Meng door de doperwtenpuree.
  • 6 Hak de saffraan fijn, roer er een eetlepel aspergebouillon door en laat 5 minuten staan om kleur en smaak af te geven.
  • 7 Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de saffraan erdoor. 
  • 8 Snijd het brood over de lengte in vier lange plakken van 3 millimeter dik. Bestrijk ze gelijkmatig met olijfolie. Verwarm een grillpan en gril het brood krokant en goudbruin gestreept.
  • 9 Verwarm de aspergebouillon. Vul de champagne of -wijnglazen tot driekwart met de bouillon. Schep er voorzichtig een laagje saffraanroom op. Schep met behulp van 2 eetlepels een quenelle doperwtenpuree op de crostini en verdeel er garnalen over. Leg de crostini op het glas. Garneer met wat dille.

Aspergebouillon met saffraanroom is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Warme oesters met saffraanroom
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Penne met spinazie en fruits de mer
30 min-
Bekijk recept
Pavlova Met Saffraanroom, Exotisch Fruit En Eetbaar Goud
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Tagliatelle, Garnalen, Prei In Saffraanroom
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aspergesoep met gerookte zalm
Bekijk recept
PH De perfecte keuken - Aspergebouillon met
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus
Bekijk recept
Aspergesoep Met Kalfsgehaktballetjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept