Luxe tosti met tomaten- en paddenstoelenketchup

4
2 uur-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de uien op middelhoog vuur glazig en blus af met de azijn. Snijd de tomaten in stukken en pureer de helft in een foodprocessor tot puree. Snijd de rode peper fijn. Voeg de gepureerde en gesneden tomaten met de rode peper, suiker, steranijs, paprikapoeder, mosterdpoeder en de mosterd toe aan de pan met ui. Laat het geheel circa 15 minuten koken tot de tomaten bijna opgelost zijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • 2 Pel de knoflook en snijd de lente-uitjes fijn. Pureer de champignons, knoflook en azijn in een foodprocessor tot een grove puree. Verhit een pan op middelhoog vuur en verwarm de grove champignonpuree, suiker, lente-uitjes en de ansjovis tot de lente-uitjes zacht zijn geworden. Snijd intussen de augurken in stukjes en voeg met de mosterd toe aan de pan met champignonpuree. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de paddenstoelenketchup. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • 3 De tomaten- en paddenstoelenketchup kunnen goed afgedekt 1-2 weken bewaard worden in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de preien, snijd het groen eraf en rooster het wit van de preien op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 1 uur lichtbruin in de oven. Haal de buitenste schil van de preien en snijd de preien daarna in dunne plakjes. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien en knoflook net zo bruin als de prei en meng door de prei.
  • 5 Verwarm een tosti-ijzer voor. Rasp de kazen en meng ze door elkaar. Besmeer de boterhammen met boter en leg ze met de beboterde kant naar beneden op het aanrecht. Verdeel het preimengsel over de helft van de boterhammen, verdeel de helft van de kaas erover en leg de ham erop. Leg daar nog een laag kaas op en leg de resterende boterhammen er met de beboterde kant naar boven op. Bak de tosti’s in het tosti-ijzer tot de kaas gesmolten is en ze goudbruin zijn.
  • 6 Serveer de tosti’s met de twee zelfgemaakte soorten ketchup.

Luxe tosti met tomaten- en paddenstoelenketchup is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelenketchup
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept