Iberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de minirösti’s verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat, laat een plaats vrij voor een kleine ovenschaal. Zet opzij.
  • 2 Snij het gebraad in 4 dikke plakken. Omwikkel ze elk met een sneetje ontbijtspek en bind vast met keukentouw. Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de tournedos in met olijfolie en laat ze snel aan beide kanten kleuren, kruid met peper en zout en bestrooi met de blaadjes van 2 takjes tijm. Leg ze in een kleine schaal, die je samen met de rösti’s 15 min. in de oven zet.
  • 3 Rooster ondertussen de grof gehakte walnoten even in de pan waarin het vlees werd gebakken
  • 4 Doe 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en bak er de fijngesneden sjalotten in aan gedurende 5 min. op zacht vuur. Bestrooi met de bloem, roer 30 sec., voeg dan geleidelijk aan en al roerend de melk toe. Breng zacht aan de kook en voeg de verkruimelde roquefort toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
  • 5 Halveer de peertjes en warm ze op in hun sap.
  • 6 Schik de tournedos op de borden, leg er enkele rösti’s en halve peertjes rondom, bestrooi met noten en tijm. Dien meteen op, serveer de saus apart.

Iberico tournedos met roquefort, babyperen en geroosterde noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Iberico frenched racks met ananaschutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensalade met Iberico ham
15 min-
Bekijk recept
Gebakken Iberico-filet met gegrilde groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept