Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rapen en snij de grootste horizontaal doormidden. Breng een bouillon (water + bouillonblokjes) aan de kook en laat er de rapen gedurende 10 min. zachtjes in koken. Zorg dat ze nog vast zijn. Giet ze af, maar vang de bouillon op.
  • 2 Maak ondertussen de vulling: meng het vlees met de gesnipperde ui, de peterselie, de muskaatnoot, het ei, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 4 Laat de rapen een beetje afkoelen, snij ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften met een parisiennelepel uit. Vul ze met de vleesbereiding en zet ze in een ovenschaal. Giet er bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogte van de rapen. Zet 20 min. in de oven.
  • 5 Serveer warm met bulgur of aardappelpuree met olijfolie.

Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoenboutjes met fris zure rodekool en specerijen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept