Krokantjes met zwarte pens

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het water bij de cognac en verwarm de mengeling zachtjes vooraleer ze over de rozijnen te gieten. Laat 30 min weken.
  • 2 Haal het vel van de pensen, snijd ze in stukjes en meng deze met de kaneel, kurkuma, pittige paprika en uitgelekte rozijnen.
  • 3 Klop het eiwit lichtjes op. Snijd de bladerdeegvellen doormiddenmet een schaar. Vouw een vel in twee en plooi de ronde zijde naar rechts. Leg 1 eetlepel pens op een van de uiteinden en vouw de hoek schuin over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de driehoek vervolgens nogmaals langs een zijde tot op het einde van het vel. Bestrijk dit uiteinde met eiwit en plak de driehoek dicht. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
  • 4 Bak de driehoekjes in kleine hoeveelheden gedurende een drietal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier en dien ze warm op met een groen slaatje.

Krokantjes met zwarte pens is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van zwarte pens met ananas
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantjes van twee kazen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Wokmie met chilisaus en tofukrokantjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept