Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
  • 2 Stoom de aardappelen.
  • 3 Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
  • 4 Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
  • 5 Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.

Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept