Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Meng het gehakt met het paneermeel. Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 15 min. in de oven.
  • 3 Bak intussen de juliennegroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.
  • 4 Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.

Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kippengehaktballetjes met broccolipuree
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
linguine met kippengehaktballetjes
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept