Gevulde primo appelen in de oven

4
1 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Snij de dadels in stukjes, doe ze in een kom en laat ze een twintigtal minuten marineren in de helft van de witte wijn.
  • 4 Verkruimel de nootjes en rasp de gember.
  • 5 Meng ze met de confituur of marmelade door de dadels. Vul de appels met dit mengsel en plaats ze op een ovenschotel.
  • 6 Bestrijk de bodem van de schotel met de rest van het dadelmengsel. Giet de rest van de wijn erover en doe een klontje boter op elke appel.
  • 7 Laat de appelen een half uurtje stoven in de hete oven. Giet na 20 minuten de room erover en laat nog 10 minuten garen.
  • 8 Dien op met een bolletje vanille- of speculaasijs.

Gevulde primo appelen in de oven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept