Dorade met chermoula

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de koriander- en platte peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes en meng met ½ koffielepel zout en het sap van de citroen. Voeg de kruiden, de saffraan, de komijn, de zachte paprika, de sterke paprika, de olijfolie en 15 cl koud water toe. Meng tot een gladde saus.
  • 2 Was en droog de dorades (binnen- en buitenkant). Bestrijk de binnenkant met ¾ van de chermoula. Maak kleine insnijdingen in het vel en bestrijk ze met de rest van de chermoula. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en laat 15 minuten marineren.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en laat minstens 25 minuten bakken. Serveer warm met gestoomde aardappelen en een salade met tomaten, zoete ui en kruiden.

Dorade met chermoula is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief "Chermoula"
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Roodbaars met chermoula
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde goudbrasem met chermoula
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept