Groentegratin met kaas en pompoenpitten

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7 - 210°C.
  • 2 Kook de groenten in de microgolfoven (zie verpakking).
  • 3 Rooster ondertussen 100 g pompoenpitten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • 4 Laat de boter smelten in een steelpan, bestrooi met bloem en vermeng gedurende 1 minuut op een zacht vuurtje. Voeg geleidelijk de melk toe onder voortdurend kloppen. Laat gedurende 2 minuten verwarmen op een zacht vuurtje. Haal van het vuur en roer er 2/3 van de geraspte kaas onder. Kruid met een snuifje muskaatnoot en breng verder op smaak.
  • 5 Schik de groenten met ¾ van de saus en de gegrilde pitten in een ovenschotel. Giet er de rest van de saus over, bestrooi met de resterende geraspte kaas en tot slot de overblijvende 25 g niet-gegrilde pompoenpitten.
  • 6 Zet 15 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op komt.
  • 7 Serveer warm als vegetarisch hoofdgerecht, met een salade erbij.

Groentegratin met kaas en pompoenpitten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Hartige groentegratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentegratin met roquefort en kruidenkorst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentegratin
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept