Phad thai (gebakken rijstnoedels)

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 250 g rijstnoedels
  • 3 50 g pinda's
  • 4 0,5 bussel koriander
  • 5 150 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
  • 6 2 knoflooktenen
  • 7 1 kleine rode chilipeper
  • 8 4 eetlepels Thaise wokolie
  • 9 150 g kleine roze garnalen 1
  • 0 3 eetlepels fish sauce 1
  • 1 2 eetlepels limoensap 1
  • 2 1 bussel bieslook 1
  • 3 1 eetlepel ruwe rietsuiker 1
  • 4 3 eetlepels Phad Thai stir fry sauce (of honing) 1
  • 5 2 eieren 1
  • 6 100 g sojascheuten 1
  • 7 Breng water in een kookpot aan de kook, neem de pot van het vuur, doe er de noedels in, dek af en laat 2 min. 30’ rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken. 1
  • 8 Hak de pindanoten en de koriander grof. 1
  • 9 Snij het varkensvlees in fijne reepjes, snipper het chilipepertje en de knoflook fijn. Bak ze op vrij hoog vuur in een wok met de olie. Voeg dan de garnalen toe, de noedels, de fish sauce, het limoensap, de bieslook, de suiker en de Phad Thai sauce. Roer 2 min. op vrij hoog vuur. 2
  • 0 Giet de losgeklopte eieren in de wok en roer snel met 2 houten lepels tot de eieren stollen. Voeg de sojascheuten toe en serveer meteen, bestrooid met de pindanoten en de koriander.

Phad thai (gebakken rijstnoedels) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tonijn, exotische salsa
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kippenbrochettes met satésaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde vis met pittige saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ped Gung Phad Prik, Pikante Eend Met Garnalen
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Phad Of Pad Si-iew - Thaise Gebakken Noedels Met Sojasaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept