Groenteburgers, pasta met peterseliepesto en gegrilde, halve tomaten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel de rest en zwier droog in de slacentrifuge. Doe de droge peterselie in de beker van de hakmolen (nettogewicht: ong. 50 g), voeg de olijfolie toe, de noten, de parmezaan, peper en zout. Laat malen tot een homogene pesto, fijn of grof gemalen, afhankelijk van eigen smaak.
  • 2 Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
  • 4 Halveer de tomaten. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan en rooster de tomaten aan beide kanten op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 5 Kook de pasta “al dente” en giet af. Doe de pasta opnieuw in de kookpot (van het vuur), voeg de pesto toe en meng krachtig.
  • 6 Serveer alles warm.

Groenteburgers, pasta met peterseliepesto en gegrilde, halve tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse groenteburger met komkommersalade
15 min
Bekijk recept
Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteburgers met haricots verts
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept