1 Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel de rest en zwier droog in de slacentrifuge. Doe de droge peterselie in de beker van de hakmolen (nettogewicht: ong. 50 g), voeg de olijfolie toe, de noten, de parmezaan, peper en zout. Laat malen tot een homogene pesto, fijn of grof gemalen, afhankelijk van eigen smaak.
2 Breng voor de pasta gezouten water in een kookpot aan de kook.
3 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
4 Halveer de tomaten. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan en rooster de tomaten aan beide kanten op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5 Kook de pasta “al dente” en giet af. Doe de pasta opnieuw in de kookpot (van het vuur), voeg de pesto toe en meng krachtig.
6 Serveer alles warm.
Groenteburgers, pasta met peterseliepesto en gegrilde, halve tomaten is een recept van Delhaize