Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt

4
15 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking. Voeg een beetje water toe indien nodig en kruid eventueel bij met zout en Espelettepeper.
  • 2 Pluk de blaadjes van de kruiden en bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Mix de komkommer en de kruiden met het citroensap, de zeste en de olijfolie. Voeg de yoghurt erbij en klop met de hand verder zodat je een homogene soep krijgt. Zet koel weg.
  • 3 Haal de pitjes uit de granaatappel door voorzichtig met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel te kloppen. Verbrokkel de feta.
  • 4 Versier de kommen soep met de feta, blokjes komkommer, granaatappelpitten, kruiden en werk af met een streepje olijfolie, een snufje zout en een snufje Espelettepeper.

Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept