Balletjes van zalm met tomatensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en het geperste lookteentje 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
  • 3 Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
  • 4 Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
  • 5 Bak ze 8 min. in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.

Balletjes van zalm met tomatensaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept