1 Doe de olie in een stoofpan en bak er de gehakte ui en het geperste lookteentje 5 min. in aan op zacht vuur. Voeg dan de passata toe, peper en zout ; laat zachtjes sudderen.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180° C.
3 Doe de in kleine stukjes gesneden zalm in de beker van de hakmolen of mixer, voeg het ei toe, de bieslook, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
4 Maak met 2 lepels kleine quenelles van de zalmbereiding en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ong. 4 stuks per persoon). Indien nodig, spoel je je handen onder koud water en strijk je de balletjes glad met de vingertoppen.
5 Bak ze 8 min. in de oven, doe ze dan bij in de stoofpan. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
6 Serveer heel warm met pasta en versierd met basilicum.
Balletjes van zalm met tomatensaus is een recept van Delhaize