Balletjes in tomatensaus

6
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
  • 2 Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.

Balletjes in tomatensaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept