Balinese eend

6
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de eend vanbinnen en vanbuiten, en dep ze droog.
  • 2 Schil de gember. Snijd het citroengras doormidden. Verwijder de steel en de pitjes van het pepertje. Doe de gember, de limoenblaadjes, het citroengras, het pepertje, het limoensap, de suiker, de kurkuma, de koriander, de komijn, de nootmuskaat en het zout in een mengkom en mix tot een homogene pasta.
  • 3 Giet olie in een pan en bak de kruidenpasta, al roerend, gedurende 3 min. op hoog vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Houd er 2 eetlepels van apart en wrijf de eend in met de rest van de pasta. Laat de eend 1 nacht rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 5 Lepel de resterende kruidenpasta in de buikholte van de eend en stop er het kaneelstokje bij. Verpak de eend in aluminiumfolie en zet ze in de oven. Reken op 45 min. per kg. Verwijder de folie en laat nog 15 min. per kg verder bakken.
  • 6 Kook de rijst in gezouten, kokend water. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Hak de peterselieblaadjes fijn. Laat de rijst uitlekken, voeg er de amandelen en peterselie aan toe, kruid met peper en houd warm.
  • 7 Verwarm een pan met olijfolie en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout en bak al roerend, gedurende 3 min.
  • 8 Serveer de eend met de wilde rijst en de spinazie.

Balinese eend is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scherpe gefrituurde vis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemengde groenten met kokos
20 min Bijgerecht
Bekijk recept