Tonijnsteaks met spek

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Leg ze op een bord en bestrooi ze met de geraspte parmezaan. Hou ze warm.
  • 3 Giet de balasamicoazijn in de pan en roer de bakresten los. Voeg het laurierblad toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  • 4 Smeer de tonijnsteaks in met de olijfolie. Leg ze in een heel warme pan met antikleeflaag en rooster ze 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  • 5 Serveer warm, leg er de spekblokjes met parmezaan rond. Dien op met aardappelpuree, serveer er de saus apart bij.

Tonijnsteaks met spek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept