Tomaat-garnaal nationaal

4
20 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de cocktaildressing: meng de mayonaise, de ketchup, de zure room en de whisky goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. Dek de dressing af en zet koel.
  • 2 Kook het loof van de peterselie zacht in gezouten water. Schep daarna het groen in een zeef en spoel onder koud water.
  • 3 Knijp de peterselie uit en mix met de olijfolie, peper en zout tot een gladde coulis.
  • 4 Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een ondiep kruisje in de top. Dompel 10 tellen in kokend water en koel daarna meteen in ijskoud water.
  • 5 Pel de tomaten en snijd ze in
  • 4 Lepel er de zaadlijsten en de zaadjes uit en houd ze aan de kant.
  • 6 Plet de knoflook en meng samen met het sap en zaadlijsten van de tomaten.
  • 7 Snijd het vruchtvlees van de tomaten en avocado in kleine blokjes en voeg samen met de grijze garnalen. Snipper de sjalot erbij en meng met een beetje cocktaildressing.
  • 8 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 9 Druppel wat olijfolie over de sneetjes brood en rooster krokant in de oven voor ± 5 min. 1
  • 0 Wrijf de toasts in met het tomatenlooksap en kruid met zwarte peper en grof zeezout. 1
  • 1 Verdeel de garnaalsalade over de toasts en werk af met de grasgroene peterseliecoulis, een beetje tuinkers en een restje cocktaildressing.

Tomaat-garnaal nationaal is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept