Tong met pittige olie en kappertjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tomaatjes uitlekken en houd de olie apart. Giet die dus niet weg. Snijd de tomaatjes in fijne reepjes, doe ze in een mengkom en giet er wat olie van de tomaten bij. Snijd ook de olijven in stukjes en voeg ze samen met de kappertjes bij de tomaatjes.
  • 2 Pluk de blaadjes van de peterselie, hak ze fijn en voeg bij het tomatenmengsel. Giet er 2 el olijfolie bij en kruid stevig met peper en zout.
  • 3 Zet alles even aan de kant zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  • 4 Dep ondertussen de vis droog en wentel de filets in de bloem. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Giet er 1 el olijfolie bij (zo bakt de boter niet aan) en bak de tongfilets gaar en mooi goudbruin langs beide kanten.
  • 5 Lepel de zelfgemaakte olie er royaal over en serveer meteen.

Tong met pittige olie en kappertjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept