Aspergesoep à la flamande

4
15 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
  • 2 Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
  • 3 Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
  • 4 Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
  • 5 Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
  • 6 Zeef de soep en kruid bij.
  • 7 Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
  • 8 Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
  • 9 Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?

Aspergesoep à la flamande is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Asperge-krielsalade à la flamande
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
PH SOS Piet - Asperges à la Flamande
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
asperges a la flamande anders
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept