Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
  • 3 Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
  • 4 Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
  • 5 Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
  • 6 Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
45 min Gebak
Bekijk recept
Wortelkoekjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wortelkoekjes
40 min
Bekijk recept

Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ierse rundvleesbrochette
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept