Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de pruimen in een kom, voeg de cider en het water toe. Laat 20 min. weken.
  • 2 Doe alles in een steelpan en laat 10 min. sudderen. Giet de pruimen af, maar bewaar het sap.
  • 3 Giet 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de pensen goudbruin.
  • 4 Snij de pensen vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm.
  • 5 Rijg afwisselend een stukje pens en een pruim op spiesjes. Maak zo 8 brochettes.
  • 6 Giet het sap van de marinade intussen in een steelpan en voeg de Luikse siroop toe.
  • 7 Laat inkoken tot een dikke siroop.
  • 8 Leg 2 spiesjes op elk bord en voeg 2 eetlepels siroopsaus toe. Dien heel warm op.

Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept