Makreelfilet en rabarberchutney

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
  • 2 Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  • 3 Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
  • 4 Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
  • 5 Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
  • 6 Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
  • 7 Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
  • 8 Doe zout en peper op de filets.
  • 9 Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten. 1
  • 0 Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur. 1
  • 1 Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.

Makreelfilet en rabarberchutney is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarberchutney
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelcrème
10 min Snack
Bekijk recept
Sandwich met makreel 
Bekijk recept