Zoek
Makreelfilet en rabarberchutney
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g rabarberstengels
1 eetlepel ciderazijn
200 g rietsuikerpoeder
0,5 koffielepel gemberpoeder
1 sjalot
1 eetlepel olijfolie
0,5 koffielepel geplette roze peper
4 makreelfilets
Bereiding
1
Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
2
Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
3
Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
4
Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
5
Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
6
Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
7
Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
8
Doe zout en peper op de filets.
9
Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten. 1
0
Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur. 1
1
Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.
Makreelfilet en rabarberchutney is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Rabarberchutney
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarberchutney
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelcrème
10 min
Snack
Bekijk recept
Sandwich met makreel
Bekijk recept