Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees een dag vooraf in grote stukken en doe het samen met de rode wijn, de ui, de wortelen, het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de peperkorrels en enkele volledige teentjes look in een slakom. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Laat het vlees uitlekken en bak het in 2 eetlepels olie en 20 g boter tot het mooi kleurt. Wentel door de bloem en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de marinade, de tomatenpuree en de bruine suiker aan toe. Laat gedurende minstens 1u30 op een zacht vuurtje sudderen met het deksel op de pan.
  • 3 Schil ondertussen de uien en hak ze in vieren. Stoof ze gedurende 40 min. op een zacht vuur in een beetje olie gaar, samen met de rest van de hele teentjes look, in een pan met deksel.
  • 4 Snijd de pompoen in grote stukken zonder hem te schillen. Schil de aardappelen. Kook ze samen gedurende 30 min. in gezouten water. Plet met een vork, voeg er 2 eetlepels olie en 50 g boter aan toe. Breng op smaak met zout en 15 toeren van de pepermolen.
  • 5 Zet het vlees apart zodra het lekker zacht is. Zeef de saus en laat ze als dat nodig blijkt nog wat indikken op het vuur. Kruid verder naar smaak. Leg het vlees en de afzonderlijk bereide look en uien in de saus. Houd warm.
  • 6 Bak in een braadpan de bospaddenstoelen op een hoog vuur in een mengsel van boter en olie. Meng er de gehakte bladpeterselie onder. Kruid achteraf met peper en zout.
  • 7 Serveer de ragout met de puree en de paddenstoelen.

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hinderagout
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
hinderagout
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept